Om SieMatic


Oavsett om du tycker att matlagningen ska gå så snabbt som möjligt, eller om du är en riktig matkreatör så spenderar du många timmar i köket. Därför är det viktigt att köket är utformat så att det fungerar på bästa sätt i sin primära funktion: där du förvarar och tillagar mat. Men även i ett vidare perspektiv: köket ska vara ett rum att trivas i! SieMatic’s vision är att tillfredsställa flera kvalitativa behov där funktion, planering och design samspelar på bästa sätt för att passa just din individuella livssituation.

Redan från företagets start år 1929 har SieMatic varit riktiga pionjärer i utvecklingen av köksrummet. Med entusiasm och kreativitet strävar de ständigt efter att förbättra köket för att höja människors livskvalitet. Företaget drivs nu av tredje generationen i familjen Siekmann som fortsätter att blicka framåt, samtidigt som de även fokuserar på företagets grundläggande värderingar om kvalitet och hållbarhet – som är viktigare nu än någonsin tidigare.

SieMatic lever upp till kvalitet i alla led. Fortsätt gärna att utforska SieMatic’s alla fördelar, du kommer inte bli besviken.

Till SieMatics hemsida

Miljövänliga kök


SieMatic eftersträvar hållbarhet i flera nivåer. Att producera hållbara och miljövänliga kök innefattar många olika delar: från en tidlös design som låter köken leva länge estetiskt; en hög kvalitet som låter produkterna tåla många års slitage; en trygg och säker arbetsplats för många människor runtom i världen; till en stark medvetenhet gällande inverkan på natur och miljö. Naturen tillhandahåller den allra viktigaste råvaran för att tillverka kök: trä – därför tar SieMatic miljöns hälsa på största allvar och överträffar standarden gällande industrins miljökrav.

Precision i minsta detalj.

Det kan nästan bara besvaras med en känsla: som att omslutas av kvalitet. Med precision i minsta detalj, prisbelönt design och överlängsen teknik är SieMatic något utöver det vanliga. SieMatic är synonymt med kvalitet och det märks tydligt när du drar i lådor, upptäcker alla finurliga inredningsdetaljer och synar finishen i produkterna. Ett kök från SieMatic är byggt för att hålla i många år utan att se använt ut. Vi har många goda referenser och kunder som intygar att deras kök ser ”som nytt ut”, även efter 30 års användning.

Ett kök som kvalitetsmässigt håller för över 30 års slitage måste också hålla designmässigt. Även estetiskt når SieMatic upp till en extremt hög nivå, se tex designklassikern SieMatic 6006: köksmodellen som introducerades på marknaden redan år 1960 som världens första handtagslösa kök. I över 50 år har köket tillverkats, älskats och kopierats världen över – och designen är aktuell än idag. Det kan verkligen kallas hållbar design!

Vi vistas i vårt kök många timmar i veckan, under många år – visst är vi värda att trivas i våra kök! Att investera i ett SieMatic kök är en investering i livskvalitet.

Boka möte